Web Analytics
SEO için Yapay Zekanın En İyi Kullanımı | Seo Forum, Seo Analiz, Seo Araçları!
Neler yeni
Türkiye'nin ilk ve tek SEO Topluluğu!
  • Türkiye'nin ilk ve tek SEO yardım ve destek forum sitesi "SeoForumu.Net'e" Hoşgeldiniz. Burada SEO hakkında her tür bilgiye ulaşabilir sorunuza cevap bulabilirsiniz.

SEO için Yapay Zekanın En İyi Kullanımı

LORD01

Nevzat HAN
Moderatör
Aldığı Beğeni
1

SEO için Yapay Zekanın En İyi Kullanımı

Yapay zeka araçlarının en iyi kullanımı, SEO’yu bir çalışanı daha üretken hale getirecek şekilde ölçeklendirmektir. Bu da genellikle araştırma ve analiz gibi sıkıcı işleri yapay zekaya bırakmaktan ibarettir.

Örneğin ChatGPT’nin meta description (meta açıklama) üretmede son derece maharetli olduğunu bizzat deneyimledim. Hatta oluşturduğu meta description’ı müşterilerim ile paylaştım ve onaylarını da aldım.

Bir meta açıklama oluşturmak için web sayfalarını özetlemek kabul edilebilir bir kullanım olabilir, çünkü Google özellikle bunun yönergelerine aykırı olmadığını söylüyor.

Bir yazı taslağı veya içerik özeti oluşturmak için ChatGPT kullanmak ilginç bir kullanım olabilir. Örneğin 1000 kelime üstünde, çok sayıda alt başlığı olan bir blog yazısı yazmak istediğinizde, araca hangi alt başlıkları kullanmanın uygun olacağını sorabilirsiniz. Genelde çok başarılı önerilerde bulunuyor.

İçerik oluşturmayı bir yapay zekaya devretmek ve olduğu gibi yayınlamak, önce kalite, doğruluk ve yararlılık açısından gözden geçirilmezse yapay zekanın en etkili kullanımı olmayabilir.

Örneğin İngilizce içerik üretecekseniz, muhakkak Grammarly gibi “proofreading” araçları ile kontrol etmenizde ve düzenlemenizde fayda var.

Eğer uzmanlık — otorite-güven gerektiren bir konuda içerik üretiyorsanız, yapay zekayı uzman yazarınızın işini kolaylaştırmak için kullanabilirsiniz. Bu noktada uzmanın tecrübeleri ve deneyimleri > yapay zeka diyebiliriz

Bu konuyu görüntüleyenler