SEO ve İçerik Pazarlama için ChatGPT Nasıl Kullanılır ?
ChatGPT’nin SEO ve İçerik Üretimi için nasıl kullanılabileceğine dair çok yaratıcı örnekler ortaya çıkmaya başladı.Sayfa açıklaması (meta description) ya da Image Alt Text oluşturmaktan, bir blog yazısının ana hatlarının oluşturulmasına varıncaya kadar ChatGPT’nin SEO çalışmalarında kullanılmaya başlandığına şahitlik ettiğimiz ilginç bir dönemden geçiyoruz.
ChatGPT’yi SEO ve içerik üretiminde kullanmadan önce, geçtiğimiz haftaki bültende yayımladığım bu bilgileri aklınızın bir köşesinde tutmanızda yarar var. Mevcut haliyle ChatGPT’nin sağlamış olduğu verilerin güvenilirliğinden ve uzmanlığından tam olarak emin olmamız mümkün değil. Bu yüzden, ChatGPT’nin ürettiği bir makaleyi olduğu gibi siteye yerleştirmek pek iyi bir fikir olarak görünmüyor.
ChatGPT’yi karşılıklı diyalog ile daha önce hiç aklınıza gelmeyen fikirleri aklınıza düşüren çok zeki bir arkadaşınız olarak düşünmenizde, arkadaşların da hata yapabileceğini dikkate almanızda yarar var.
ChatGPT’nin diyaloga açık yapısı, çok ilginç şekillerde kullanım fırsatı sağlıyor. Örneğin “müşteri deneyimi yolculuğu” konusunda bir YouTube videosu çekmek için video senaryosu oluştur dediğinizde, onu dahi oluşturabiliyor. Bu çok yetersiz bir senaryo, biraz daha detaylandırabilir misin diye sorduğunuzda, sabırla daha uzun bir versiyonunu yaratabiliyor.
SEO araçları da bu yeni trende ayak uyduracak gibi görünüyor. Örneğin InLinks aracı ChatGPT’yi entegre etmeye başlamış bile.
Başta da belirttiğim gibi, aracı size zaman kazandıran, çok zeki bir arkadaş gibi görmenizde, çıktılarını direkt olarak kullanmak yerine, yaratıcı üretim sürecinizde size hız kazandıran bir destek olarak düşünmenizde fayda var.
En azından şu an için böyle. Ancak yakın bir gelecekte GPT4 sürümünün gelmesi bekleniyor ve bu sürüm hepimize çok daha farklı seçenekler sunabilir. Herkesin aynı imkanlara sahip olduğu böyle bir süreçte, farkı yaratan GPT4’ü yaratıcı şekilde kullananlar olacaktır diye düşünüyorum.